wie ben ik

Mijn naam is Birgit Berk, ik ben 31 jaar oud en woonachtig te Meerssen. Ik ben in 2007 cum laude afgestudeerd aan de Vrije Universiteit van Amsterdam als Provinciaal Romeins Archeoloog (onderzoeksvariant) met als specialisatie fysische antropologie. Mijn scriptie: ‘Hongerende Hoge Heren?’ betrof een onderzoek naar 18e en begin 19e-eeuwse begravingen uit de Nieuwstadskerk te Zutphen, onder begeleiding van Steffen Baetsen en Nico Roymans. Tijdens mijn studie heb ik ecologische vakken en practica gevolgd aan de Universiteiten van Leiden en Amsterdam in archeobotanie, archeozoölogie en fysische antropologie.

 

In 2005 heb ik deelgenomen aan de Paleopathology Short Course van de universiteit van Bradford (UK). Hier heb ik veel kennis opgedaan van de verschijningsvormen van diverse ziekten op archeologisch botmateriaal.

 

Na mijn studie ben ik vier jaar professioneel triatlete geweest. In deze periode ben ik onder andere vier maal Nederlands Kampioen geworden en maakte ik deel uit van de Nederlandse Olympische selectie. Eind 2010 heb ik de topsport vaarwel gezegd en ben ik begonnen aan een andere uitdaging: een carriére in de fysische antropologie. In de afgelopen jaren heb ik voor diverse archeologische bedrijven en gemeenten gewerkt in Nederland en België.

 

Ik ben lid van de NVFA (Nederlandse Vereniging voor Fysische Antropologie), de VOiA (Vereniging van Ondernemers in Archeologie) en de PPA (Paleopathology Association). In 2012 heb ik de AVL-cursus 'Archeologie en Gemeentelijk Beleid' gevolgd. 

 

© Webdesign: Ideebv 2013 | Fotografie: Mark Kuipers | Content: Birgit Berk