wat kan ik voor u betekenen

Als archeologische instelling bent u bezig het verleden te ontrafelen. Op basis van een opgraving reconstueert u het verleden en vertelt u een verhaal. Als fysisch antropoloog kan ik een extra hoofdstuk aan dit verhaal toevoegen. Skeletonderzoek is bij uitstek geschikt om het draagvlak bij zowel opdrachtgevers als het grote publiek te vergroten.

 

U kunt mij inschakelen wanneer er tijdens de opgraving menselijk botmateriaal aan het licht komt. Ik begeleid de opgraving van de skeletten en maak hier een veldrapportage van. Ook (juist!) als er besloten is om de skeletten in situ te laten, is het mogelijk om veel bruikbare informatie in het veld te verzamelen. Wanneer de skeletten geborgen zijn, kan ik deze determineren op geslacht, leeftijd, lengte en eventueel pathologie en zodoende een beeld scheppen van de omstandigheden waarin de mensen vroeger geleefd hebben.

 

Ik heb veel ervaring met het determineren van zowel inhumatie- als crematiemateriaal. Daarnaast kan ik tijdens de opgraving DNA- en isotopenmonsters nemen. Alle benodigdheden voor het nemen van deze monsters (steriele pakken, tandartsgereedschap en dergelijke) heb ik zelf in huis. Hierdoor hoeft u geen aparte DNA-expert te laten komen. Wanneer de DNA-monsters genomen zijn, kunnen ze in de vriezer jarenlang worden bewaard in afwachting van eventueel toekomstig onderzoek.

 

Ik heb goede contacten met diverse experts op het gebied van dierlijk bot, DNA-, isotopen en parasietenonderzoek. Al het contact kan via mij lopen waardoor u er verder geen omkijken naar hebt.

© Webdesign: Ideebv 2013 | Fotografie: Mark Kuipers | Content: Birgit Berk