projecten/publicaties

Projecten

Fysisch antropologisch onderzoek van 18e en begin 19e-eeuwse begravingen uit de Nieuwstadskerk te Zutphen. Naast dit onderzoek is ook een kwalitatief en kwantitatief vergelijkend onderzoek uitgevoerd naar vier skeletpopulaties uit andere opgravingen in binnen- en buitenland alsmede historisch onderzoek naar grafboeken en een kwalitatief bureauonderzoek naar eetgewoonten in deze periode.

 

Afstudeerbegeleiding bij Saxion Next Hogeschool Deventer (HBO Archeologie)

 

Fysisch antropologisch onderzoek van inhumaties  uit de opgraving Ewijk Keizershoeve I voor ADC archeoprojecten.

 

Fysisch antropologisch onderzoek van inhumaties uit de opgraving Ewijk Keizershoeve II voor ADC archeoprojecten

 

Fysisch antropologisch onderzoek van inhumaties uit de opgraving Geldermalsen Meteren de Plantage voor ADC Archeoprojecten.  

 

Quick-scan menselijk botmateriaal Born-Kempstraat voor de gemeente Sittard-Geleen

 

Analyse menselijk botmateriaal begraafplaats voor de gemeente Sittard-Geleen.

 

Opgraven en determineren menselijk botmateriaal bij de dorpskerk van Heinkenszand voor ADC Archeoprojecten.

 

Fysisch-antropologische begeleiding van de opgraving rond de kerk van Lochem voor ADC Archeoprojecten

 

Quick-scan menselijk botmateriaal voor de gemeente Bunschoten

 

Fysisch-antropologische begeleiding van de opgraving Kerkstraat te Hoeselt (België) voor Condor Archaeological Research en determinatie van het menselijk botmateriaal

 

Fysisch-antropologische determinatie en rapportage van het menselijk botmateriaal afkomstig van de opgraving in de NH-kerk te Leimuiden voor IDDS Archeologie

 

Fysisch-antropologische begeleiding van de opgraving Bonderstraat te Lafelt voor Condor Archaeological Research en determinatie van het menselijk botmateriaal

 

Fysisch-antropologische determinatie en rapportage van menselijk botmateriaal afkomstig uit Riemst voor het Ename Expertisecentrum voor Erfgoedontsluiting

 

Fysisch-antropologische determinatie en rapportage van het menselijk botmateriaal afkomstig van de opgraving Lafelt Bonderstraat voor het Agentschap Onroerend Erfgoed Vlaanderen

 

Determinatie en analyse van menselijk crematiemateriaal afkomstig van de opgraving Eikenveld te Geel voor Condor Archaeological Research

 

Determinatie en analyse van menselijk crematiemateriaal afkomstig van de opgraving te Cuijk voor Earth Integrated Archaelogy

 

Determinatie en analyse van menselijk crematiemateriaal afkomstig van de opgraving te Buren voor Earth Integrated Archaeology  

 

Determinatie en analyse van menselijk crematiemateriaal afkomstig van de opgraving Hever Stationsstraat voor ADC Archeoprojecten

 

Fysisch antropologische veldbegeleiding in Rijswijk voor de gemeente Rijswijk.

 

Fysisch antropologische determinatie van crematiemateriaal afkomstig van de opgraving Pastoor Blaisseweg te Drempt, gemeente Doesburg voor RAAP Archeologisch Adviesbureau.

 

Fysisch antropologische veldbegeleiding van het proefsleuvenonderzoek te Oud-Rekem (België) voor Condor Archaeological Research.

 

Fysisch antropologische begeleiding in de kapel van de grote Basiliek te Tongeren voor ARON Archeologisch Projectbureau.

 

Fysisch antropologische waardering van crematiemateriaal uit Doesburg voor Synthegra Archeologie.

 

Fysisch antropologische determinatie van crematiemateriaal afkomstig van de opgraving Zeddamseweg te Braamt voor Econsultancy.

 

Fysisch antropologische determinatie van crematiemateriaal afkomstig van een oude opgraving te Leersum voor de werkgroep archeologie Leersum.

 

Fysisch antropologische determinatie van crematiemateriaal afkomstig van de opgraving Lanaken Europark voor Condor Archaeological Research.

 

Fysisch antropologische determinatie van crematiemateriaal afkomstig van het proefsleuvenonderzoek te Elspeet voor Transect b.v.

 

Fysisch antropologische veldbegeleiding en determinatie van twee keldergraven te Escharen voor Econsultancy.

 

Fysisch antropologische veldbegeleiding van de opgraving te Munsterbilzen Perronstraat voor ARON Archeologisch Projectbureau.

 

Fysisch antropologische waardering van menselijk skeletmateriaal afkomstig van het proefsleuvenonderzoek te Aarsele-Dorp voor BAAC Vlaanderen.  

 

Fysisch antropologische determinatie van het menselijk skeletmateriaal afkomstig uit de tuin van Kasteel de Keverberg te Kessel ('Baron Frits') voor RAAP.

 

Fysisch antropologische determinatie van het menselijk skeletmateriaal afkomstig van de opgraving Paardenmarkt Artilleriemagazijn te Delft voor de Gemeente Delft.

 

Fysisch antropologische determinatie van het menselijk skeletmateriaal afkomstig van de opgraving Markt Nieuwe Kerk te Delft voor de Gemeente Delft.

 

Fysisch antropologische determinatie van het menselijk skeletmateriaal afkomstig van de opgraving Gingelom-Hekberg voor ARON Archeologisch Projectbureau.

 

Fysisch antropologische determinatie van menselijk skeletmateriaal uit Gent voor BAAC Vlaanderen.

 

Publicaties

 

Berk, B.W.M.; Hongerende Hoge Heren? Onderzoek naar 18e en begin 19e-eeuwse begravingen uit de Nieuwstadskerk te Zutphen, Amsterdam, 2007.

 

www.zutphen.nl/8119/ZAP_33.html

 

Afstudeeronderzoek, beoordeeld met het cijfer 9, gevolgd door cum laude afstuderen aan de Vrije Universiteit Amsterdam

 

Berk, B., 2012: De inhumaties, in: E. Blom, L.M.B. van der Feijst & H.A.P. Veldman (red.), Plangebied Keizershoeve I. Archeologisch onderzoek op 'De Grote Aalst' te Ewijk, ADC-rapport 2000, Amersfoort, 260-266.

 

Berk, B., 2012: Fysisch antropologisch onderzoek van 'Meta', in: W. Jezeer & L.P. Verniers (red.), De Plantage: Een nieuwe wijk, een rijk verleden. Een archeologische opgraving op De Plantage in Meteren (gemeente Geldermalsen), ADC-rapport 2713, Amersfoort, 88-91.

 

Berk, B., 2012: Fysisch antropologisch onderzoek, in: S.W. Williams-Kodde, Archeologie rond de dorpskerk. Onderzoek aan de Dorpsstraat 71 te Heinkenszand, ADC-rapport 3075, Amersfoort, 23-33.

 

S.A.M. Lemmers, A.G.F.M. Cuijpers en Berk, B., 2012: Fysisch antropologisch onderzoek, in: E. Blom, L.M.B. van der Feijst en H.A.P. Veldman (red.), Bewoning en begraving in Ewijk. Een proefsleuvenonderzoek en opgraving in Keizershoeve II, ADC-rapport 3150, Amersfoort, 127-144.

 

Berk, B., 2012: Fysisch antropologische waardering, in: E. Mertens & N.M. Prangsma (red.), De begraafplaats van de St. Gudulakerk te Lochem. Een archeologische begeleiding ter hoogte van de Bierstraat/Kleine Markt, ADC-rapport 3290, Amersfoort, 20-24.

 

Berk, B., 2013: Rapportage fysisch-antropologische determinatie - inhumaties uit de N.H. Kerk, in: B.A. Corver, N.H. Kerk, Leimuiden Gemeente Kaag en Braassem. Archeologische opgraving en begeleiding, IDDS Archeologie rapport 1487, Noordwijk, 13-26.

 

Berk, B., 2014: Inhumatieresten, in: Mervis, D., I. van Kerkhoven en B. Berk, Groenplaats te Oud-Rekem (gemeente Lanaken). Archeologisch bureau- en proefsleuvenonderzoek, Condor Rapporten 145, 92-101.  

 

Abstracts

Berk, B.W.M.; Hongerende Hoge Heren? Onderzoek naar 18e en begin 19e-eeuwse begravingen uit de Nieuwstadskerk te Zutphen, in: Soja Bundel 2006, Amsterdam, 23-32.

 

 

© Webdesign: Ideebv 2013 | Fotografie: Mark Kuipers | Content: Birgit Berk